Blog

Fillers voor de neus?

Zoals beloofd, na mijn vorige Blog over de Aziatische neus, iets over fillers voor de neus.

Fillers (injectables) worden tegenwoordig veel gebruikt voor het aangezicht. Er zijn permanente en tijdelijke fillers.

Permanente fillers, zoals siliconen-olie en bio-alcamid, geven een grote kans op complicaties, zoals toenemende zwelling, kapselvorming en chronische ontstekingen. Ze zijn chirurgisch moeilijk te verwijderen. Intra leasionale lasertherapie biedt in sommige gevallen uitkomst. Permanente fillers worden dan ook weinig meer gebruikt.

Daarentegen zijn de tijdelijke fillers, zoals hyaluronzuur (Restilane), in toenemende mate populair voor de correctie van rimpels, kraaiepootjes etc. Ook de neus ontkomt niet aan deze trend.

Op internet vind je steeds vaker advertenties voor de niet chirurgische neuscorrectie. Een waarschuwend woord is op zijn plaats. Een neuscorrectie is geen eenvoudige en dus dure operatie en eist veel ervaring van de chirurg.

Wat zou mooier zijn dan voor weinig geld met een eenvoudige ingreep met fillers, een mooie neus te krijgen. Geringe verbeteringen door camouflage van te diepe hoeken tussen neus en voorhoofd en neus en bovenlip zijn nog wel verantwoord, door de dikke huid en goede doorbloeding ter plekke. Ook correcties van mini-oneffenheden van de neusrug (van enkele millimeters) geven weinig kans op complicaties. Daarentegen zijn vormcorrecties van de neuspunt uitermate risicovol en kunnen aanleiding geven tot afsterven van delen van de neus met ernstige verminking tot gevolg.

De “American and European Academy of Facial Plastic Surgery” ontraden dan ook ten stelligste om fillers voor de neus te gebruiken.


overzicht blog

Contact

Stuur ons een e-mail: nolsttrenite@gmail.com


Of gebruik ons contactformulier.


Zodra we uw bericht ontvangen neemt ons team zo spoedig mogelijk contact met u op(via e-mail).
Met vriendelijke groet,

Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité.

© 2007-2024 Uitgever: Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité. All rights reserved.