Biografie Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité

GILBERT NOLST TRENITÉProf. Dr. Gilbert Nolst Trenité is een internationaal bekende autoriteit op het gebied van de neuschirurgie. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring en vele duizenden neusoperaties uitgevoerd, waaronder bij actrices, balletdanseressen en andere BN’ers. Hij streeft altijd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Wegens zijn expertise in hersteloperaties ziet hij ook regelmatig patienten uit het buitenland.

Hij werd opgeleid in Amsterdam (UVA) tot KNO-arts en specialiseerde zich in de aangezichtschirurgie met speciale aandacht voor de neus. Hij behaalde het Amerikaans examen van de ‘American board of Facial Plastic and Reconstructive Surgery’ (Washington, USA).

Professor Nolst Trenité heeft een groot aantal Nederlandse en buitenlandse dokters opgeleid. Hij startte in 1994 een Internationale cursus ‘Modern Rhinoplasty Techniques’ in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, die uitgroeide tot de meest vooraanstaande cursus in Europa. Deze cursus werd in 2014 in het UMC in Utrecht voortgezet. In 1995 startte hij ook een zelfde cursus voor de Oost Europese landen in Pecs, Hongarije.

Hij opereerde (live surgery demonstraties) in London, Parijs, Oslo, München, Moskou, regelmatig in het Midden Oosten (Dubai en Abu Dhabi) en Zuid Amerika (Brazilie en Colombia).

Nolst Trenité publiceerde in 1993 een Internationaal leerboek, Rhinoplasty “A practical guide to functional and esthetic surgery of the nose”. Inmiddels is de derde uitgebreide editie met uitgebreide DVD bijna uitverkocht. Een Spaanse vertaling van het leerboek is recentelijk verschenen. Daarnaast schreef hij een groot aantal hoofdstukken in gerenommeerde internationale leerboeken.
lees verder…Foto's

Bekijk meer foto's.


Blog

Gilbert Nolst Trenité schrijft regelmatig columns over neuscorrecties, de wensen van zijn cliënten, de oplossingen maar ook alle zaken waar je rekening mee moet houden.

Lees blog

Ervaringen


Publicaties

book

This book on rhinoplastic surgery was initiated by the Dutch ENT society because of the increasing interest of ENT surgeons not only in functional, but also in aesthetic surgery of the nose. This interest has been stimulated by a growing demand for aesthetic surgery. Read more...

Spanish Edition Out now!


Contact

Stuur ons een e-mail: nolsttrenite@gmail.com


Of gebruik ons contactformulier.


Zodra we uw bericht ontvangen neemt ons team zo spoedig mogelijk contact met u op(via e-mail).
Met vriendelijke groet,

Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité.

© 2007-2024 Uitgever: Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité. All rights reserved.