Blog

Bezoek aan Seoul

Onlangs had ik de eer om als guest of honour het congres van de gecombineerde meeting van de Aziatische en Koreaanse societies of Facial Plastic Surgery bij te wonen. Interessant omdat in Azië veel neusoperaties plaatsvinden.

De Aziatische neus is klein in tegenstelling tot de Europese. Terwijl wij in Europa vaak geconfronteerd worden met de vraag om een kleinere neus, willen ze daar graag een grotere meer Westerse neus.

Om dit te bewerkstelligen moet het neusskelet worden opgebouwd. Dit kan gedaan worden met kraakbeen uit het neustussenschot, oorschelp of als er veel nodig is met ribkraakbeen, deze techniek heeft de voorkeur in Europa en Amerika. Dit kost meer operatie tijd en geeft extra ongemak voor de patiënt. Het is dan ook begrijpelijk dat een kunststof implantaat (b.v. siliconen) makkelijk en voordelig is. Daar is echter een groot nadeel aan verbonden.

In tegenstelling tot borstimplantaten is het omhullende weefsel van de neus dun en geeft de uitstekende neus makkelijk aanleiding tot stoten (en dus kleine traumata) waardoor het lichaam neiging heeft tot afstoting van het siliconen implantaat met ernstige misvorming tot gevolg. Vaak begint het met wat een ontsteking lijkt en een rood plekje op de huid. Uiteindelijk leidt dit tot afstoting door de huid heen met soms ernstige verminking tot gevolg.

In de volgende blog schrijf ik over de risico’s van het gebruik van injectables in de neus.


overzicht blog

Contact

Stuur ons een e-mail: nolsttrenite@gmail.com


Of gebruik ons contactformulier.


Zodra we uw bericht ontvangen neemt ons team zo spoedig mogelijk contact met u op(via e-mail).
Met vriendelijke groet,

Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité.

© 2007-2024 Uitgever: Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité. All rights reserved.