Blog

Een iets mooiere neus?

Ik zie tegenwoordig steeds vaker patiënten, die niet blij zijn met de vorm van hun neus, omdat ze “selfies” maken met hun mobieltje. Ze beseffen dan niet dat de kleine lens van hun telefoon het beeld vervormt. Eenzelfde foto met een kleinbeeld camera of beter een spiegelreflex camera geeft meestal beter de realiteit weer.

Neemt niet weg dat een veel te grote over geprojecteerde, scheve of gedisproportioneerde neus een goede indicatie voor een esthetische neusoperatie is. Het is goed om te beseffen dat de neus in het gezicht, normaal gesproken, een ondergeschikte rol speelt in de uitstraling van iemand.

Allereerst zijn de ogen en dan de mond die het karakter van het gezicht bepalen. Een kind tekent zijn eerste gezicht dan ook vaak alleen met ogen en een mond. Ik waarschuw mijn patiënten dat een grote verandering, verfaaiing van de neus niet direct opvalt (als je het niet vertelt). Ze krijgen dan opmerkingen: Er is iets anders aan je, je ziet er goed uit, heb je nieuwe make-up of ben je verliefd.

Eigenlijk moet een neus niet opvallen en niet afleiden van de ogen. Echter een mooie neus, die proportioneel in het gezicht past, geeft harmonie en dus “Beauty”.


overzicht blog

Contact

Stuur ons een e-mail: nolsttrenite@gmail.com


Of gebruik ons contactformulier.


Zodra we uw bericht ontvangen neemt ons team zo spoedig mogelijk contact met u op(via e-mail).
Met vriendelijke groet,

Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité.

© 2007-2024 Uitgever: Prof. Dr. Gilbert Nolst Trenité. All rights reserved.